Volkswagen Crafters met het BE-Combi 3500PLUS Systeem voor Leen Bakker

Leen Bakker heeft tien Volkswagen Crafters met het BE-Combi 3500PLUS Systeem in gebruik genomen voor het bezorgen van meubels. Het woonwarenhuis koos voor deze configuratie vanwege het hoge laadvermogen en het feit dat een BE-rijbewijs voldoende is om er mee te mogen rijden.

De Volkswagen Crafters met het 3500PLUS Systeem worden ingezet voor de bezorgdienst die Leen Bakker recent is begonnen. Na een succesvolle pilot met het thuisbezorgen van volume-orders, zoals banken, boxsprings, laminaat en tuinmeubelen, besloot Leen Bakker leveringen in eigen beheer te gaan uitvoeren. Met de eigen bezorgdienst ‘Last Smile’ wil Leen Bakker de kwaliteit van de leveringen en de klanttevredenheid verhogen.

BE-rijbewijs

Leen Bakker ziet in de Volkswagen Crafters met het 3500PLUS Systeem van BE-Combi ideale voertuigen voor de ‘Last Smile’. “In ons werk gaat het vooral om volume”, vertelt facilitair manager Ton Voorheijen. “Wij waren dus op zoek naar een grote laadbak en een trekkend voertuig dat is uitgevoerd als automaat. De combinatie van de Volkswagen Crafter met het 3500PLUS Systeem van BE-Combi voldoet aan deze eisen. Dit voertuig heeft een netto laadvermogen van 2700 kilo. Groot voordeel van deze configuratie is dat je er mee mag rijden met een BE-rijbewijs, waardoor het potentieel aan chauffeurs groot is.”

Mogelijkheden maximaal uitgenut

Voorheijen is enthousiast over de ondersteuning van BE-Combi: “BE-Combi heeft in alle opzichten optimaal meegedacht. Goed voorbeeld daarvan is de lengte van de laadbak. BE-Combi heeft gekeken wat daarin maximaal mogelijk is. Met een lengte 5,80 meter is de laadbak nagenoeg net zo lang als die van een kleine vrachtwagen. Ander voorbeeld is de beugel die ze hebben gemaakt om een meubelhondje in te hangen. Normaal ligt dit karretje op wielen waar we meubels mee verplaatsen, los in de laadruimte en bonkt die tijdens het rijden dikwijls tegen de zijwanden aan. Het zijn maar kleine dingen, maar het geeft wel aan hoe BE-Combi tot in detail meedenkt.”

Groei

De bezorgservice is een belangrijk onderdeel van de groeiplannen van Leen Bakker. De retailer verwacht dat de online omzet en de volumes de komende jaren verder toenemen. “We zijn voornemens om nog meer voertuigen af te nemen voor de bezorgdienst”, zegt Voorheijen. “Maar het belangrijkste is dat onze klanten kunnen vertrouwen op een zorgeloze levering van hun bestelling. Daarin is een belangrijke rol weggelegd voor onze bezorgers. Daarom worden zij eerst intern opgeleid voordat ze de weg op gaan. Daarbij ligt de nadruk op productkennis en klantcontact.”

Over Leen Bakker

Leen Bakker is de afgelopen eeuw uitgegroeid tot één van de grootste en bekendste woninginrichters van Nederland en België. Leen Bakker, onderdeel van Gilde Equity Management, heeft 170 winkels in Nederland en België en telt ruim 2500 medewerkers. De missie van Leen Bakker: zoveel mogelijk mensen laten genieten van een betaalbare inrichting van huis en tuin.Terug naar het nieuwsoverzicht
Adres

Azewijnseweg 12
4214 KC Vuren
Nederland

Onze oplossingen 3500PLUS Systeem

Volg ons
LinkedInLinkedIn YoutubeYoutube