3500PLUS
Systeem

  • Met een grote variatie in verschillende laadbakken
  • Laadvermogens van 2.500 tot 3.000 kilo
  • Grote flexibiliteit door compacte afmetingen
  • Rijdt als een standaard lichte bedrijfswagen
  • Eenvoudig over te bouwen (mits hetzelfde voertuig)
Geschikt voor B en BE-rijbewijs Tot 5x meer laadvermogen Antwoord op chauffeurstekort

3500PLUS Systeem:
meer lading met een BE-rijbewijs

Om het maximale brutogewicht van een lichte bakwagen te verdubbelen van 3.500 naar 7.000 kilo is het 3500PLUS Systeem ontwikkeld. Het voordeel van het systeem is meer laadvermogen en laadvolume. En, je mag erin rijden met een BE-rijbewijs.

Het 3500PLUS Systeem is feitelijk een kortgekoppelde trekker-opleggercombinatie met het uiterlijk en rijgedrag van een lichte bedrijfswagen. 

Laadvermogen tot 3.000 kilo

Voor het 3500PLUS Systeem geldt een laadvermogen van 2.500 tot 3.000 kilo, afhankelijk van het type en afmetingen van de laadbak. Het systeem maakt baklengtes mogelijk tot wel 5,5 meter. BE-Combi is merkonafhankelijk en is te bouwen op elke achterwiel aangedreven lichte bedrijfswagen.

Hoe het werkt

De open of gesloten laadbak wordt niet rechtstreeks op de chassis-cabine gemonteerd maar is een op maat gemaakt opleggerchassis. De chassis-cabine is daarvoor voorzien van een subframe met een koppelschotel, waar de één-assige oplegger op wordt vastgezet. Doordat deze oplegger, net als het trekkend voertuig, een wettelijk GVW heeft van 3.500 kilo, komt het combinatiegewicht op 7.000 kilo.

Het aan- en afkoppelen van de combinatie

Als ondersteuning voor uw werkplaats, heeft BE-Combi twee video-animaties gemaakt die met een eenvoudig stappenplan het aan- en afkoppelen van de combinatie tot een aantal simpele handelingen terugbrengt. U bespaart hierdoor kostbare tijd bij het aan- en afkoppelen van de combinatie. De algemene handleiding geeft informatie over preventief- en regulier onderhoud.

Afkoppelen

Aankoppelen

Het BE-Rijbewijs

Het BE-Combi 3500PLUS Systeem is speciaal ontwikkelt voor het BE-Rijbewijs. Omdat het GCW (Gross Combination Weight) van de BE-Combinatie is begrensd op 7.000 kg. kan de combinatie bestuurd worden met zowel het nieuwe BE-rijbewijs (ná 19-1-2013) als het oude BE-rijbewijs (vóór 19-1-2013). Omdat de rijbewijsregels per land kunnen verschillen adviseren wij u om bij twijfel de lokale overheidsinstantie te raadplegen.Voertuigspecificaties

BE-Combi is merkonafhankelijk en realiseert maximaal laadvermogen voor de meest bekende merken bedrijfswagens. Download de specificaties of neem contact met ons op.

Adres

Azewijnseweg 12
4214 KC Vuren
Nederland

Onze oplossingen 3500PLUS Systeem

Volg ons
LinkedInLinkedIn YoutubeYoutube